Menu
0
24-7 service
A-merken Sanitair
Professioneel advies.
Professioneel 3d ontwerp

Complete badmeubelsets

Badmeubel sets met kast en met of zonder kraangat
Of je nu een nieuwe badkamer in moet richten in je nieuwbouwwoning of je oude badkamer aan het verbouwen bent, het is bijna ondenkbaar om geen badmeubel te plaatsen. We hebben honderden badmeubels in ons

Om een geschikte badmeubelset te kunnen kiezen, moet je een aantal dingen weten. Bijvoorbeeld: welke afmetingen of kleur moet het badkamermeubel hebben? Wij vertellen je waar je op moet letten bij de keuze van een badmeubel, zodat je gemakkelijk kunt filteren op de perfecte badmeubelset.

Badmeubelsets in verschillende breedtes

De breedte is een van de belangrijkste aspecten waar rekening mee moet worden gehouden bij de keuze voor een bepaald badkamermeubel. Hoe breed moet jouw badkamermeubel minimaal of maximaal zijn om goed in de badkamer te passen? Om ervoor te zorgen dat er voor elke badkamer een geschikte badmeubelset is, zijn de badmeubelsets van Badkamerxxl verkrijgbaar in 50, 60, 70, 80, 90, 100, 120, 140, 160 of 180 cm breed. We hebben het dan over de breedte van de onderkast.

De breedte is niet alleen van belang voor de ruimte die het badmeubel inneemt, maar bepaalt ook hoeveel waskommen, wastafels en kraangaten er nodig zijn om de badkamermeubelset compleet te maken.

Waskommen en wastafels bij badkamermeubels

Om te beginnen is het handig om even aandacht te besteden aan een belangrijk verschil tussen waskommen en wastafels. Een waskom wordt op de onderkast gemonteerd en een wastafel wordt in de onderkast gemonteerd. Bij een wastafel blijft er dus minder opbergruimte over in de onderkast. Verder is het ook belangrijk dat je weet welke breedte het badmeubel moet hebben om ruimte te bieden aan het aantal waskommen of wastafels dat jij graag wilt hebben.

  • Tot en met 120 cm breed is één wastafel of waskom mogelijk.
  • Vanaf 120 cm breed is het mogelijk om twee waskommen of wastafels te plaatsen.

Sommige badmeubel sets kun je ook zonder waskom of wastafel bestellen, zodat je die er los bij kunt kopen. Als dat het geval is, wordt dat in de productconfiguratie duidelijk aangegeven.

Badmeubelsets met of zonder kraangaten

Je wilt natuurlijk graag een kraan bij elke waskom of wastafel op je badmeubel. Daarvoor moet er ergens een kraangat komen. Wil je een inbouwkraan, dan moet dat gat in de muur komen. Wil je een gewone opbouwkraan, dan moet het gat in de wastafel zitten. Wil je een verhoogde kraan, dan moet het gat in het topblad van het badmeubel zitten. Hoeveel kraangaten er beschikbaar zijn, is afhankelijk van de breedte van het meubel:

  • Tot en met 90 cm breed kan er maar 1 kraangat worden gemaakt.
  • Vanaf 100 cm breed is het mogelijk om 2 kraangaten te laten maken.
  • Uiteraard kun je bijna alle badmeubels zonder kraangat bestellen, zodat je ze kunt combineren met een inbouwkraan.

Belangrijk om te weten is dat bij de badkamermeubelsets geen kranen worden geleverd. Die dien je dus altijd apart bij te bestellen.

Kwaliteit van de materialen van badmeubelsets

Badmeubelsets kunnen worden gemaakt van verschillende materialen. Dit geldt zowel voor de onderkasten als voor de waskommen en wastafels.

Verschillende materialen onderkast  

De onderkasten zijn altijd gemaakt van een houtproduct, tenzij de badmeubelset alleen bestaat uit een frame voor de wastafel. Daarmee bedoelen we dan een metalen frame voor de wastafel, zonder kast en opbergruimte. De houtproducten die worden gebruikt om onderkasten van te maken, zijn spaanplaat, MDF en massief hout.

Spaanplaat is een houtproduct dat bestaat uit samengeperste houtsplinters. Het oppervlak is afgewerkt met kunststof, waardoor het een strak en vaak licht glanzend uiterlijk krijgt.

Het is ook mogelijk om een onderkast in massief hout te bestellen. Massief hout heeft de meeste exclusieve uitstraling van alle opties. Er bestaat ook een tussenoptie: houtfineer. Het meubel is dan voorzien van een echt houten toplaag met een maximale dikte van 0,6mm.

Tot slot is er nog MDF. Dit houtproduct is verkrijgbaar met een gelakte toplaag of een toplaag met houtstructuur. MDF lijkt in veel opzichten op spaanplaat, alleen zijn de houtdeeltjes in MDF veel fijner dan in spaanplaat. 

Verschillende materialen wastafels

Net als onderkasten zijn ook wastafels verkrijgbaar in verschillende materialen. Keramiek en kunststof zijn de meest veelvoorkomende opties. Beide materialen hebben een glad oppervlak, gaan lang mee en zijn relatief onderhoudsarm.

Naast keramiek en kunststof komt composiet ook veel voor. Composiet is een kunststof waar versterkingsvezels aan zijn toegevoegd. Dit materiaal is zeer sterk en licht van gewicht. Deze eigenschappen maken composiet wastafels uitermate gebruiksvriendelijk.

Ook beton of natuursteen zijn geschikt om wastafels van te maken. Ze zijn geliefd om hun stoere, robuuste uitstraling. Wastafels van deze materialen hebben iets meer zorg en onderhoud nodig, maar gaan dan net als keramiek en kunststof heel lang mee.

Verschil spiegel en spiegelkast

Last but not least moet je besluiten of je gaat voor een spiegel, spiegelkast of geen van beiden. Het verschil tussen een spiegel en spiegelkast is dat er bij de spiegelkast achter de spiegel opbergruimte aanwezig is. De spiegel zit namelijk met scharnieren vast aan de kast die zich boven het badmeubel bevindt. Bij een gewone spiegel is dat niet het geval, die hang je vlak aan de muur. Je kunt er ook voor kiezen om helemaal geen spiegeloptie mee te bestellen en gebruik te maken van een mooie spiegel die je misschien al hebt.

Lees meer
Lees minder
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis